Tuintrends 2015

Om te beginnen is er 1 trend die de klok slaat namelijk onderhoudsvriendelijk of liever nog onderhoudsvrij, men wil wel genieten van de tuin maar daar eigenlijk liever geen moeite voor doen. Nu zeg ik gelijk dat is een utopie, want wie een tuin heeft, die heeft onderhoud. Daarom spreek ik liever van een onderhoudsvriendelijke tuin.
HipPpetuinen tuinontwer

Voor veel mensen in vergelijkbare situatie (drukke baan, kinderen, sociaal leven etc.) is het onderhoud belangrijk bij de materiaal keuze. Gelukkig hebben de grote producenten van sierbestrating, schuttingen, tuinmeubels en accessoires dit ook begrepen en zijn de producten de afgelopen jaren sterk verbeterd. Schuttingen en schermen composiet, behandelde tegels, keramische tegels en meubels van kunststof.  Maar hoe beïnvloeden deze materialen het tuinontwerp? Om dit wat duidelijker te maken zal ik elke maand een voorbeeld geven van de tuintrends 2015.

Concrete Romance

Wat hebben beton en romantiek met tuintrends te maken?
In de moderne stadstuin is het veelal zo dat wegens ruimte gebrek een groot gedeelte van de tuin bestraat wordt zodat er zoveel mogelijk functionele ruimte is. De afgelopen jaren was het de trend om grote zwarte of antraciete tegels te gebruiken. Als dat goed wordt uitgevoerd met een professioneel ontwerp, dan zorgt dit voor een strakke moderne tuin met een luxe uitstraling. Maar vaak betegeld men de gehele tuin zonder vaste borders en zonder tuinverlichting met als resultaat een saai en somber geheel, zeker in de winterperiode.
Gelukkig is het nu tijd voor wat meer romantiek in de tuin. De grote lijnen blijven wel het zelfde, medium tot grote tegels, strakke lijnen maar met meer oog voor beplanting en vooral alles in frisse natuurlijke kleuren. Zoals taupe, beige, crème en bruin tinten. De natuurlijkere tinten in de bestrating in combinatie met vlonders, een pergola (wijnrank) of steigerhouten meubels maakt het geheel vanzelf romantisch.

 Hippetuinen tuinontwerp en tuinstyling

Leave a comment